Blog kategorijos
Blog paieška

24 geriausi patarimai veido odos priežiūrai II dalis

Paskelbta5 Metai prieš
Patinka0
24 geriausi patarimai veido odos priežiūrai II dalis

Kaip teigė garsus britų tapytojas Fansis Bekonas: „Gražus veidas yra nebili rekomendacija." Juk grožį sukuria skaisti, mylima bei puoselėjama veido oda ir, žinoma, pasitikėjimas savimi. Tad tęsiame veido odos priežiūros ciklą su geriausiais iš geriausių patarimų veido odos priežiūrai.  

11. Nusivalykite makiažą prieš sportuodamos.

Tai labai svarbi ir net būtina taisyklė. Juk nenorite, kad žliaugiantis prakaitas tekėtų upeliais, kai esate su makiažu. Be to, tai labai nehigieniška: gali užkimšti poras, atsirasti įvairių nešvarumų. O tada problemų išvengti gali būti sunku.

12. Stebėkite savo mitybą.

Valgykite daugiau šviežių daržovių ir vaisių. Šiltuoju metų laiku tai padaryti nėra labai sudėtinga. Vasarą vaisių ir daržovių pasirinkimas itin didelis. ​Dermatologas H. Lanceris teigia, kad daugelis žmonių paprasčiausiai nesilaiko elementarių taisyklių, pavyzdžiui, sveikai maitintis ir saugoti savo odą nuo saulės. ​Tad nepraleiskite progos pasimėgauti uogomis, arbūzais ar iš šiltnamio nuskintais šviežiais pomidorais. Valgydami daržoves ir vaisius gausite ne tik odai reikalingų skysčių, bet ir antioksidantų. Geriausiai valgyti kuo įvairesnių ir skirtingų spalvų daržoves, nes tada gausite daugiau naudingų medžiagų. Sveikai odai reikalingo vitamino A gausu morkose, brokoliuose ir špinatuose, tad būtinai jų vartokite. 

13. Nelieskite savo veido.

Švariai nuvalykite viską, kas liečiasi su jūsų veidu, pavyzdžiui, mobiliojo telefono ekraną. Taip pat stenkitės neliesti jo tada, kai išties nebūtina (dažnai tai darome net nesąmoningai). Be to, jei liečiate, rankos būtinai turi būti švarios.

14. Išmokite kontroliuoti stresą.

Dažnai organizmas reaguoja į stresą per odą – ji tampa jautri, atsiranda odos problemų. Mokykitės tinkamai reaguoti į stresą – neigiamus įvykius priimkite kaip natūralius gyvenimo procesus ir į ateitį žvelkite optimistiškai. Atminkite, jūsų grožis ir sveikata priklauso tik nuo jūsų pačių valios ir požiūrio. Ugdoma ir puoselėjama vidinė ramybė atves jus prie optimalių rezultatų.

15. Dienos eigoje naudokite purškiamą drėkiklį

Taigi, greičiausiai matėte kaip influencerės demonstratyviai išsitraukia iš rankinės flakonėlį ir dosniai apsigaubia veidą bei décolleté sritį vandeniu? Pasirodo, iš tiesų tai nėra paprastas vanduo ir tai labai gerina veido odos būklę bei atgaivina karštą vasaros dieną. Drėkinimas, kaip akcentuota anksčiau – labai svarbu bet kokiame amžiuje. Sukurtos specialios formulės akimirksniu intensyviai sudrėkina odą bei suteikia sveiko švytėjimo veidui.

16. Šveiskite veidą verčiau ilgiau, tačiau nenaudokite jėgos

Jeigu norite gilaus šveitimo neverta stipriai aplikuoti ir trinti priemonės. Toks pilingas kaip tik pridarys žalos – sudirgins odą, subraižys odos paviršių. Švelniais judesiais bei tinkamu, švelniu pilingu pasieksite trokštamą rezultatą. Atminkite: „Kas negali įveikti švelnumu, tas neįveiks ir griežtumu." – A. Čechovas.

17. Pakeiskite savo miegojimo pozą

Jeigu miegate šonu ar veidu į pagalvę – tai gali sukurti raukšleles veido zonoje, nuvalyti prieš miegą aplikuotus produktus taip pat patalynė gali dirginti veido odą. Miegojimas nugara geriausia išeitis maksimaliai apsaugoti odą nuo įvairiausių dirginimų.

18. Spręskite odos problemas iškart

Norint išlaikyti odą švytinčią ir stangrią būtinos nuolatinės, kompleksinės odos priežiūros priemonės. Veido oda derėtų rūpintis kiekvieną dieną, visus metus, o ne tik tuomet, kai pasireiškia probleminiai simptomai ar prieš svarbią šventę. Jeigu pradedame rūpintis oda tik po to, kai problema jau susiformavusi, ar vyresniame amžiuje, gali būti, kad vien natūraliomis priemonėmis norimų rezultatų ir nepasieksime. Taip pat probleminei ar specifinius poreikius turinčiai odai gali prireikti didesnio rūpesčio nei tik natūralios priemonės. intensyvesnė veido odos priežiūra rekomenduojama nuo 25 metų. Tiesa, intensyvėjant gyvenimo ritmams, eksperimentuoti su savo oda jaunos moterys ar paauglės pradeda labai anksti, kas turi įtakos odos pokyčiams, senėjimui. Patartina intensyvesne veido odos priežiūra imtis nuo to momento, kai suvokiate, kad odai reikia papildomo drėkinimo ar apsaugos.

19. Gyvenimo būdas

Mūsų oda išduoda mūsų gyvenimo būdą. Neteisinga gyvensena atsispindi raukšlėtoje, papilkėjusioje ir praradusioje švytėjimą odoje. Aktyvi ir sveika gyvensena gerina ir odos būklę, pakelia tonusą, gerina odos kraujotaką. Štai keletas patarimų, kaip galite pakeisti savo gyvenimo būdo įpročius:

1. Pirmiausia, leiskite sau pakankamai pamiegoti ir pailsėti. Tinkamas poilsis lemia gerą savijautą bei sveikatą, o tai daro įtaką ir jūsų veido odos būklę.

2. Raskite laiko pasivažinėti dviračiu ar pabėgioti. Užsirašykite į sporto klubą ar baseiną, arba pradėkite lankyti šokius ar aerobiką. Jei nemėgstate sportuoti, galite rinktis įvairią kitą aktyvią veiklą, pavyzdžiui, plaukiojimą, pasivažinėjimą riedučiais, dviračiu, tenisą, tinklinį ar kitą, kuri jums labiausiai patinka. Savaitgaliais nepraleiskite progos pasivaikščioti parke, miške ar miesto centre.

3. Užsiimkite joga – jogos pratimai ypač teigiamai veikia bendrą kūno savijautą, taip pat ir odos būklę.

20. Turėkite reguliarų naktinį ritualą

Naktį pašalindami visus nešvarumus bei riebalų perteklių labai svarbu reguliariai naudoti produktus efektyvesniam rezultatui pasiekti, kadangi per naktį oda atsinaujina ir giliau įsisavina produktus. Jeigu esate minimalistė – 3 žingsnių: valymo, tonizavimo bei drėkinimo jums užteks. Kai atsiras poreikis, galėsite įtraukti paakių kremą, serumą, kaukes ir dar daugiau.

21. Vanduo. Vanduo. Vanduo

Aštuonios stiklinės paprasto, filtruoto vandens kasdien padeda išlaikyti kritinį kūno bei odos drėgmės balansą ir gelbsti detoksikacijos procesui. Geriausia troškulį malšinti vandeniu. Šaltas vanduo atkuria skysčių balansą, vėsina, atgaivina, neturi kalorijų. Tai universalus, geriausiai troškulį malšinantis gėrimas! Jeigu gerti paprastą vandenį neskanu, galite pagardinti jį paprastosiomis ar žaliosiomis citrinomis, apelsino skiltele, uogomis, šviežios mėtos ar rozmarino lapeliais. Patartina gerti ir arbatas. Skoniui paįvairinti į atšaldytą arbatą galima įpilti vaisių sulčių ar jų nektaro.

Patarimas: jei geriate gėrimus su kofeinu, turite tris kartus padidinti reikiamo išgerti vandens kiekį.

22. Multimaskingas – nauja itin efektyvi veido odos priežiūros tendencija

Daugumai įvairių odos tipų nepakanka vienos veido kaukės, norint ne tik pamaitinti, bet ir atgaivinti, palepinti veido odą, o ką jau kalbėti ir apie rimtesnių odos problemų sprendimą reikia rimtesnės amunicijos… Geriausia išeitis šiai problemai – kaukių sluoksniavimas arba kitaip – “multimaskingas”. Daugiau apie tai skaitykite sekančiame straipsnyje.

23. Būkite sąmoningi

Jeigu turite jautrią odą, produktai, kurių sudėtyse yra: fragrance, parabens, sulfates ar kiti aršūs ingredientai, gali stipriai pakenkti. Tad ugdykite cheminį raštingumą, stebėkite, skaitykite etiketes ir niekada nepirkite produkto aklai, nes net ir užrašas, kuris teigia, jog priemonė tinkama jautriai odai, ne visada būna pati geriausia. 

24. Reguliariai lankykitės pas savo kosmetologą ar dermatologą.

Reguliarūs apsilankymai pas specialistus padės palaikyti jūsų odą sveikesnę, nes bus nuolat prižiūrima profesionaliai, patars, ko trūksta: drėgmės, elastingumo ir pan.

Ekstra patarimas: įsitikinkite ar  naudokite tik kokybiškas veido priežiūros priemones. Norėdami užkirsti kelią matomiems senėjimo požymiams ir išlaikyti odą jaunatvišką, verta investuoti į kokybiškas odos priežiūros priemones, tai labai svarbu, norint turėti gražią ir sveiką odą. Be to, nepamirškite, kad kokybiška priemonė nebūtinai turi būti brangi.

Susijusios prekės
Susiję straipsniai

Meniu

Susikurti paskyrą, kad išsaugoti patinkančias prekes.

Prisijungti