Blog kategorijos
Blog paieška

SOS! Plaukų slinkimas

Paskelbta5 Metai prieš
Patinka0
SOS! Plaukų slinkimas

Nuo senų laikų manyta, kad plaukuose slypi gyvybės energija, o viduramžiais Europoje buvo tikima, kad plaukuose – raganų ir burtininkų galios. Šiandien sveiki ir tvarkingi plaukai išlieka viena svarbiausių grožio išraiškų ne tik estetikos, bet ir moteriškumo ar vyriškumo puoselėjimo aspektu.

Plaukų slinkimas – dažna problema. Ji ypač paūmėja pavasarį ir rudenį, todėl toks reiškinys vadinamas sezoniniu plaukų slinkimu.

Kodėl slenka plaukai?

Dažniausiai problema prasideda tada, kai suplonėja plauko struktūra ir plaukas praranda stiprumą. Dėl ko slenka plaukai, kartais pasakyti sunku. Plaukams būdingas sezoninis slinkimas, kuris suaktyvėja rudenį ir pavasarį, tai susiję su oro kaita. Slinkimo priežastis neatsiejama ir nuo žiemai būdingos oro kaitos, kai iš šiltos patalpos išeiname į lauką ir atvirkščiai. Taip plauko svogūnėlis yra alinamas, o tai pasireiškia ir paspartėjusiu slinkimu. Plaukai slenka ir dėl netinkamai pasirinktų priemonių. Derėtų atsiminti, kad riebiems plaukams reikėtų rinktis būtent tokiems ir pritaikytą šampūną, pleiskanojantiems – nuo pleiskanų ir panašiai. Kokios priemonės jums tinkamiausios, geriausiai išsiaiškinti jums padės tos srities specialistas. Alinami ir per stipriai surišti plaukai taip pat yra pažeidžiami, todėl darantis kasdienę šukuoseną derėtų nepersistengti. Per dažnas tiesinimas, garbanojimas, džiovinimas ir kitos procedūros irgi skatina plauko susilpnėjimą.

Vidinės plaukų slinkimo priežastys

Nepilnavertė mityba vienas pagrindindių slinkimo faktorių – plaukas, negaudamas visų reikiamų vitaminų, pradeda po truputį silpti, kol atsiskiria nuo galvos odos ir iškrenta. Tokiu atveju reikėtų rimtai susirūpinti ir rinktis kuo pilnavertiškesnį maistą. Slinkimui įtakos turi ir gyvenimo būdas: žalingi įpročiai, gyvenimo režimas, per didelis stresas, nuolatinė įtampa. Taip pat ir rimtos infekcinės ligos (gripas, sloga, angina ir kitos). Pooperacinis laikotarpis, chemoterapijos irgi gali lemti plaukų slinkimą. Vartojant tam tikrus medikamentus galimas plaukų slinkimas. Įtakos turi ir hormoniniai veiksniai: problemos su skydliauke, menopauzė, laikotarpis po gimdymo. Šiuo atveju, plaukų slinkimas prasideda ne iš karto, o po 3–5 mėnesių. Plaukų slinkimas, pasireiškiantis po gimdymo – normalus ir dažnas reiškinys, varginantis daugelį moterų. Plaukai pradeda slinkti todėl, kad organizme vyksta hormonų perversmas, pakinta jų kiekis. Net ir tinkamai prižiūrint plaukus, esant pilnavertei mitybai ir sveikam gyvenimo būdui, plaukų slinkimas gali būti neišvengiamas. To priežastis – paveldimumas, pasireiškiantis tiek moterims, tiek vyrams. Jis gali būti paveldėtas ir iš motinos, ir iš tėvo. Vyrams paveldėtas plaukų slinkimas yra apribotas viršugalviu, tuo tarpu moterims pasireiškia ne vienoje vietoje. Joms labiau būdingas visų plaukų suplonėjimas, apimantis visą plaukuotą galvos dalį.

Rinkitės priemones nuo plaukų slinkimo

Pastebėjus, kad plaukai pradėjo intensyviai slinkti, reikėtų kuo greičiau imtis priemonių. Kuo anksčiau susirūpinsite, tuo lengviau bus kovoti ir sustabdyti plaukų slinkimą, išvengti didelio kiekio plaukų praradimo. Paprasčiausia priemonė, padėsianti išspręsti tokią problemą yra tinkamos priemonės stimuliuojančios plauko folikulus. Priemonės skatina plaukų augimo procesą, stiprina plauko šaknis tiek esamų plaukų, tiek atsirasiančių. Naudojant priemones su biotinu, yra sukeliamos permainos plaukų augimo cikle, nes ląstelės aprūpinamos maistu, pagerėja galvos odos kraujotaka. Biotinas yra pagrindinė natūralaus gamybos proceso sudedamoji dalis, kuri leidžia išsaugoti ne tik plaukus, bet ir nagus, odą. Be kofeino ir biotino, veiksmingi ir plaukų priežiūros produktai, kuriuose yra minoksidilio. Jis veikia plauko folikulą, stabdo jo nykimą ir stimuliuoja keratino išsiskyrimą. Produktai su minoksidiliu turi būti naudojami du kartus per dieną neribotą laiką. Tačiau priemonių su minoksidiliu nerekomenduojama naudoti žmonėms su aukštu kraujospūdžiu. Be šampūnų, reikėtų vartoti ir plaukų serumus, kondicionierius, nenuplaunamus kremus. Efektyvesnį rezultatą duos tokios priemonės, kurioms sukurti naudojamos nanotechnologijos. Tai reiškia, kad priemonės nėra paviršinės, jos įsiskverbia giliai į plauką ir tampa veiklios ilgesnį laiką. Taip ne tik sustabdomas plauko slinkimas, bet ir iškritusių plaukų vietoje pradeda augti nauji plaukai. Priemonės, sukurtos naujųjų technologijų pagalba, yra aktualios tiems, kurie nori efektyviai sustiprinti plauko svogūnėlius ir greitai pamatyti akivaizdžius rezultatus. Plaukai gali iškristi tiek šukuojantis, tiek trenkant galvą, tiek vaikštant palaidais plaukais. Be šampūnų ir plaukų serumų, plaukų slinkimą stabdo ir specialūs pleistrai, klijuojami ant kaklo. Priemonė palengvina ląstelių prisisotinimą deguonimi ir maistingomis medžiagomis. Esant ypatingai gausiam slinkimui, vertėtų atlikti tam tikrus tyrimus, kurie padėtų išsiaiškinti plaukų slinkimo priežastis. Dėl tinkamų priemonių parinkimo, geriausia kreiptis į specialistus, kurie padės parinkti profesionalias, būtent jūsų plaukams skirtas priemones. Nereikėtų aklai pasitikėti pigiomis priemonėmis. Jos gali ne tik nesuteikti jokio efekto, bet ir pakenkti. Pavyzdžiui, išblukinti dažytų plaukų spalvą.

„Hair Genesis" atstatomoji plaukų linija, atkurianti plaukų struktūrą, šaknis ir skatinanti augimą. Produktų sudėtyje esantys aktyvūs komponentai regeneruoja plaukų folikulus, pagerina galvos odos būklę, mažina niežulį, pleiskanojimą ir efektyviai skatina naujų plaukų augimą. „Hair Genesis" linijos produktų efektyvumas gaunamas dėl puikiai suderintos sudėties ir didelio kiekio natūralių medžiagų. Produktuose esantys aktyvūs augaliniai ekstraktai ir naujos kartos peptidai skatina plaukų augimą, maitina galvos odą, mažina odos sudirgimus, pagreitina mikrocirkuliaciją, todėl sustiprėja plauko folikulas. Dėl unikalios sudėties, produktas yra efektyvus ir saugus naudoti įvairaus amžiaus ir lyties žmonėms. Visų "Hair Genesis" linijos produktų sudėtyje nėra hormoninių medžiagų, todėl šie produktai nekenkia sveikatai ir prie jų nepriprantama. Produktų sudėtyje yra net 16 augalinių ekstraktų, kurie pasižymi įvairiomis funkcinėmis savybėmis ir turi platų veikimo spektrą.

Nepamirškite rudenėjančiais vakarais lepinti ir puoselėti ne tik savo odą, bet ir plaukus, jog būtų sveiki, žvilgantys ir stiprūs.

Susijusios prekės
Susiję straipsniai

Meniu

Susikurti paskyrą, kad išsaugoti patinkančias prekes.

Prisijungti