Blog kategorijos
Blog paieška

Ką reikia žinoti apie rūgštines procedūras?

Paskelbta4 Metai prieš by
Patinka0
Ką reikia žinoti apie rūgštines procedūras?

Jau daugelio išbandytos, tačiau vis dar apipintos klausimais – rūgštinės procedūros. Ar tik riebių odų savininkės gali jomis mėgautis, ar tai tik šaltojo sezono ritualas ir ką dar reiktų žinoti kiekvienai susiruošusiai cheminio pilingo procedūrai? Į šiuos ir dar keletą klausimų sutiko atsakyti kosmetologė ir dėstytoja Indrė Buslienė. (Kosmetologijos katedroje dėsto klinikinę kosmetologiją ir diagnostinę kosmetologiją)

  1.       Ar rūgštinės procedūros tinkamos tik „riebiaodėms“?

Rūgštinės procedūros yra tinkamos visiems odos tipams - riebi, mišri, sausa ir senstanti. Svarbu žinoti, kad cheminiai pilingai neatliekami dehitratuotai odai. Tik reiktų nesuklysti, tai nėra tas pats kas sausa oda. Dehitratuota oda gali būti tiek riebios tiek sausos odos tipo būklė - hidrolipidinė (odos apsauginė) plėvelė būna pažeista.

Riebią odą turinčios moterys renkasi cheminius pilingus siekdamos stabilizuoti riebalų išsiskyrima, mažinti išsiplėtusias poras, valyti užsikimšusius komodonus.

Rūgštis taip pat labai mėgsta pigmentuotų odų savininkės. Deja, vis dar nedaugelis savo kosmetikos krepšelyje turi SPF kremą veidui, todėl pasibaigus vasarai pastebi pigmentinių dėmelių, o su metais jų atsiranda vis daugiau, todėl ir čia puikiai pasitarnauja cheminiai pilingai.

Brandi oda pasižymi suletėjusia regeneracija ir atsinaujinimo procesais, todėl oda tampa pilkesnė, sausesnė, nebėra odos švytėjimo, atsiranda matomų paviršinių raukšlių. Tokiai odai labiausiai padeda atsigauti glikolio rūgšties pilingas.

Tad rūgštines procedūras galima atlikti kiekviename amžiaus tarpsnyje, atsižvelgiant į odos poreikius.

  1.       Ar rūgštinės procedūros tik šaltojo sezono malonumas?

Teoriškai, rūgštines procedūras galima atlikti visus metus, nepriklausomai nuo metų laiko, tačiau vasarą reikalinga ypatingai saugotis saulės. SPF kremu tepti odą nuolatos, o jeigu yra galimybė, visai vengti saulės spindulių. Reiktų įsidėmėti, kad specialistai rekomenduojantys neatlikinėti rūgštinių procedūrų vasaros metu, bijo ne pačios rūgšties poveikio, bet po rūgštinio pilingo vykstančios regenracijos, atsinaujinimo proceso metu, oda yra daug imlesnė saulės spinduliams, todėl yra didesnė tikimybė nudegti ir gauti odos pigmentaciją. Grubiai tariant, po rūgštinių procedūrų oda yra „išlukštenta“ ir yra ypatingai jautri saulei. Taip, yra šalių kur saulė lepina kiaurus metus, tačiau ten gimusių ir gyvenančių žmonių oda nerą tokia jautri saulei, jų oda storesnė, turinti pigmento. Galų gale, turime 9 puikius mėnesius tinkamus cheminių pilingų procedūroms, tad vasaros metą gal palikime poilsiui?:)

  1.       Kuriais atvejais reiktų atidėti rūgštinių procedūrų atlikimą?
  •    Kaip jau minėjau, cheminiai pilingai „nedraugauja“ su dehitratuota oda. Tokios odos hidrolipidinė (odos apsauginė) plėvelė būna pažeista, tuo atveju rūgštis eina daug giliau ir specialistui daug sudėtingiau kontroliuoti rūgšties veikimą, laikymo laiką, to pasekoje galimi odos pažeidimai. Tokiu atveju, dažniausiai kosmetologai pirmiausiai siūlo atlikti drėkinančių procedūrų arba namų salygomis atidrėkinti odą ir tik tuomet atlikinėti cheminį pilingą.
  •    Ūmi akne (pūlinga). Tai gausa uždegiminių procesų. Rekomenduojama pirma apgyditi, gal būt net antibiotikų pagalba, ir tik tuomet, kai iš sunkios akne pereinama į vidutinę arba lengvą, cheminis pilingas tampa pasirinkimas - numeris 1.
  •    Kartais moterys ar merginos, norėdamos maksimalaus rezultato, renkasi procedūrą vieną po kitos, nepasitarusios arba neatskleisdamos visų detalių specialistams. Pavyzdžiui, po cheminio pilingo nori tuoj pat prisotinti odą mineralų kompleksais mezoterapijos būdu arba išmėginti lazerines procedūras. Tačiau po cheminio pilingo reikalinga odai leisti regeneruotis pilnai ir tik tuomet atlikinėti kitas procedūras (minimum 2 savaitė). Bet kuriuo atveju svarbu pasitarti su specialistais ir būtinai paminėti visas smulkmenas.
  •    Taip pat rūgštine procedūras reiktų atidėti, jeigu tuo metu pasireiškė - herpes, psoriazė, egzemos (ūmus periodas)
  1.       Kliento atmintinė po rūgštinės procedūros:

Tą pačią dieną ir keleta dienų po, vengti pirčių, baseinų, chloruoto vandens, sporto salės (dėl prakaitavimo), soliarumo, saulės spindulių, būtina naudoti SPF kremą.

Po procedūros yprasti procesai, kurių galima tikėtis:

1. Esfoliacija (šerpetojimas, lupimasis) prasideda 2-3 dieną. Trunka iki keletos dienų. Negalima mėginti pagreitinti procesą ir pačiai lupinėti veidą ar kitais būdais veido odą šveisti. Nusisluoksniavimas turi vykti savaime. Svarbiausia šiuo laikotarpiu daug drėkinti odą, tepti regeneruojančiu kremu, nepamiršti apsaugos nuo saulės.

2. Nešvarumus arba uždegiminius procesus, kurie yra giliai odoje, gali iškelti maždaug 2-3 dieną.

3. Psiaudo bėrimai (smulkus bėrimas) gali atsirasti 5 dieną.

 

Susijusios prekės
Susiję straipsniai

Meniu

Susikurti paskyrą, kad išsaugoti patinkančias prekes.

Prisijungti