Blog kategorijos
Blog paieška

MITAI APIE ODOS PRIEŽIŪRĄ – KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI

Paskelbta4 Metai prieš
Patinka0
MITAI APIE ODOS PRIEŽIŪRĄ – KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI

Informacijos kiekis šiame amžiuje yra labai didelis, todėl kartais yra sunku atsirinkti kas yra teisinga, o kas tėra mitas. Pateiksime 5 dažniausiai pasitaikančius mitus apie odos priežiūrą ir juos paneigsime.

1 MITAS. Priemonės, kurių sudėtyje yra aliejaus, gali „iššaukti“ spuogus.

Tai vienas seniausių mitų apie odos priežiūrą, tačiau reikia suprasti, kad tinkami aliejai gali būti puiki priemonė bet kokiam odos tipui, net į aknę linkusiai ar riebiai odai. Išoriniai veiksniai, UV saulės spinduliai bei perdėtas riebios odos sausinimas gali sukelti atvirkštinę reakciją – pažeisti odos drėgmės barjerą, oda praras daug drėgmės ir bandys visais būdais ją atstatyti. Taip pat nepamirškime, kad ne visi aliejai yra sukurti vienodu pagrindu. Pavyzdžiui, Simondsijų aliejus (Jojoba Oil), ar žinojote, kad techniškai tai nėra aliejus? Tai daugiau vaško esterių mišinys, kurį rasite mūsų pamėgto drėkinamojo kremo riebiai ir mišriai odai sudėtyje.

2 MITAS.  Jei turite hiperpigmentaciją, ji visam gyvenimui.

Naudojant tinkamas priemones, Jūsų oda gali pasikeisti, tačiau tai gali užtrukti laiko. Tad nepasiduokite, jei greitu metu nepamatysite rezultatų. Naudokite produktus, kurie skirti patamsėjusioms vietoms, tokius kaip kasdienis valomasis pilingas ar trigubo poveikio serumas. Ir nepamirškite naudoti kremo nuo saulės, nes be jo nepamatysite jokių teigiamų pokyčių.

3 MITAS. Apsauginis kremas nuo saulės reikalingas tik esant saulėtai dienai.

Tai dažniausiai pasitaikantis mitas ir labai svarbu suprasti, kad pro debesis prasiskverbia iki 90 proc. saulės spindulių, todėl net ir apniukusią dieną galime ne tik įdegti, bet ir nudegti. Visuomet rinkitės plataus spektro filtrą, kuris apsaugos odą nuo UVA ir UVB spindulių. Apsauginis kremas nuo saulės turi būti paskutinis žingsnis odos priežiūros rutinoje prieš makiažą. Trūksta laiko? Naudokite drėkinamąjį kremą su spalva SPF30, taip sutaupydami laiko. Naudokite apsauginius kremus nuo saulės žiemą, vasarą, jei norite išsigydyti hiperpigmentacijos pažeistą odą.

4 MITAS. Veido tonikai išsausiną ir apnuogina” odą.

Anksčiau tonikų sudėtyje būdavo didelis procentas alkoholio ir jie buvo naudojami visiškai nuvalyti ir pašalinti bet kokį riebumą nuo odos. Moderniame pasaulyje veido tonikai ir dulksna naudojami atgaivinti odai, taip pat suteikdami odai valymo bei drėkinimo. Naudokite dulksną nuvalius veidą ir paruoškite ją geresnei serumų skvarbai arba dienos bėgyje, jei pritrūkote drėgmės. Nebijokite purkšti ją keliskart dienoje, Jūsų oda tik padėkos.

5 MITAS. Paakių kremas nėra būtina priemonė. Galima paakiams naudoti tą patį veido kremą.

Net jei Jūsų paakių zona dar nerodo jokių senėjimo požymių, niekada nebus per anksti naudoti paakių kremą. Oda apie akis yra žymiai plonesnė ir jautresnė nei likusio veido, taigi senėjimas labiausiai pasireiškia šioje zonoje. Galite pradėti nuo lengvesnės konsistencijos gelių paakiams, gelinio pagrindo kremų. 

Susijusios prekės

Meniu

Susikurti paskyrą, kad išsaugoti patinkančias prekes.

Prisijungti