Blog kategorijos
Blog paieška

SKIRTUMAI TARP AHA IR BHA RŪGŠČIŲ

Paskelbta6 Metai prieš
Patinka0
SKIRTUMAI TARP AHA IR BHA RŪGŠČIŲ

SKIRTUMAI TARP AHA IR BHA RŪGŠČIŲ


AHA RŪGŠTYS
Alfa hidroksi rūgštis. Paprastai tariant, alfa hidroksi rūgštis yra negyvų odos ląstelių šalintoja. Įsivaizduokite, kad jūsų odos paviršiuje yra daugybė negyvų ląstelių, suklijuotų „klijais“. AHA rūgštis suardo šiuos klijus ir todėl negyvos ląstelės lengvai pasišalina nuo odos. Tai padeda atskleisti giliau esančią skaisčią, sveiką bei putlią odą. Dažniausiai naudojamos AHA formos: glikolio, pieno, migdolinė rūgštys, citrinų ir kitos vaisių rūgštys.
GLIKOLIO RŪGŠTIS
Dažniausia iš visų AHA rūgščių. Ši rūgštis turi mažiausią molekulinę struktūrą. Dėl to efektyviausiai veikia odą, tačiau labiausiai ją ir sudirgina. Rekomenduojama pradėti nuo žemų koncentracijų – 8-10%. Pasižymi švelniomis, drėgmę sulaikančiomis savybėmis.
PIENO RŪGŠTIS
Antra pagal dažnumą AHA rūgštis. Molekulinė struktūra didesnė nei glikolio, tačiau mažesnė už migdolinės rūgšties. Rekomenduojama jautriai odai, ypač rožinei (rozacea). Pieno rūgštis yra išgaunama iš pieno. Pasižymi stipriomis odą drėkinančiomis savybėmis.
MIGDOLINĖ RŪGŠTIS
Labiausiai rekomenduojama į aknę linkusiai odai ar jautriai brandžiai, pigmentuotai odai. Turi didelę molekulinę struktūrą, todėl lėtai skverbiasi į gilesnius odos sluoksnius ir mažiau dirgina odą. Migdolinė rūgštis išgaunma iš migdolų. Taip pat turi vidutinio stiprumo drėkinančių savybių.


KAIP VEIKIA AHA RŪGŠTYS?
Daugybė tyrimų patvirtino, kad AHA rūgštys padidina odos dermos storį ir kolageno tankumą bei pagerina elastinių skaidulų struktūrą.
AHA rūgštys puikiai tinka sausai odai, nes turi drėgmę sulaikančių savybių ir yra tirpios vandenyje. Tai reiškia, kad jos geriausiai veikia ant švarios, ką tik nuvalytos odos.
Jei odos valymui naudojate aliejų, prieš naudojant AHA produktus rekomenduojama nuvalyti kiek įmanoma daugiau aliejaus nuo odos, nes jis stabdo AHA rūgščių veikimą.
Kasdienė odos priežiūros rutina, jei norite naudoti AHA produktus, turėtų atrodyti taip:
1. odos valymas
2. odos nusausinimas
3. tonikas
4. serumas su AHA arba drėkinamasis serumas
5. drėkinamasis kremas arba kremas su AHA
6. apsauga nuo saulės

AHA rūgštys padidina fotojautrumą, todėl būtina naudoti apsauginį kremą nuo saulės. Taip pat rekomenduojama priemones su AHA rūgštimis naudoti vakarais.
Rekomenduojama AHA produktus naudoti 3 kartus per savaitę, jei oda yra jautri. Jei pradedate naudoti AHA rūgštis pirmą kartą, pradėkite nuo kas trečios nakties, pamažu didinant dažnumą iki kas antros nakties.
BHA RŪGŠTYS
Beta hidroksi rūgštis. Šios rūgštys yra sudėtingesnės nei AHA. Jos veikia įsiskverbdamos į poras ir išvalydamos nešvarumus, todėl jos puikiai tinka riebiai ir į aknę linkusiai odai.
Dažniausia BHA rūgštis – salicilo, išgaunama iš salicino. Dėl to ši rūgštis nerekomenduojama, jei turite alergiją aspirinui.
Salicilo rūgštis neturi drėgmę sulaikančių savybių, netgi šiek tiek dehidratuoja odą, tačiau yra daug švelnesnė nei kitos aknės gydymo priemonės (tokios kaip benzoilo peroksidas). Ji taip pat yra tirpi aliejuje, todėl odos valymas aliejumi nesumažina jos efektyvumo.
Kasdienė odos priežiūros rutina, naudojant BHA rūgštis, turėtų būti toki pati kaip ir naudojant AHA rūgštis:
1. odos valymas
2. odos nusausinimas
3. tonikas
4. serumas su BHA arba drėkinamasis serumas
5. drėkinamasis kremas arba kremas su BHA
6. apsauga nuo saulės
Dauguma BHA rūgščių priemonių geriausiai veikia ant švarios, kitomis priemonėmis nepaveiktos odos.
Taip pat kaip ir su AHA rūgštimis, jei norite pradėti naudoti BHA rūgštis pirmą kartą, rekomenduojama pradėti nuo mažų koncentracijų, pamažu jas didinant, kol pasiekiama tolerancijos rūgštims riba.

AHA IR BHA RŪGŠČIŲ SKIRTUMAI
AHA IR BHA RŪGŠČIŲ SKIRTUMAI

AHA rūgštys

BHA rūgšys

Sausesniems odos tipams.

Riebesnėms odoms.

Pašalina negyvas odos ląsteles.

Išvalo poras.

Glikolio, pieno, migdolinės rūgštys.

Salicilo rūgštis.

Drėkinančios savybės.

Gali sausinti odą.

Gali sukelti fotojautrumą, todėl naudojamos vakarais, o dienos metu naudojamas apsauginis kremas nuo saulės.

Gali sukelti fotojautrumą, todėl naudojamos vakarais. o dienos metu naudojamas apsauginis kremas nuo saulės.

Atstato fotosenėjimo pažeistą odą.

Antibakterinis ir priešuždegiminis veikimas.


 
AHA ir BHA rūgštys gali būti naudojamos kartu, tačiau rekomenduojama naudoti jas atskirai, kol pasiekiama tolerancijos rūgštims riba, kadangi pridedant antrą eksfoliaciją skatinančią priemonę, oda gali stipriai sudirgti. Jautrioms odoms rekomenduojama priemones naudoti atsargiai.

Susijusios prekės

Meniu

Susikurti paskyrą, kad išsaugoti patinkančias prekes.

Prisijungti